EDUCATION CLASS

Nieuw dit jaar op donderdag! EDUCATION CLASS!Image result for equatation jumping

De education class is een laagdrempelige klasse gebaseerd op het Amerikaanse Hunter jumping equitation. 

De Amerikaanse manier van rijden met een zachte hand, balans en een ‘forward seat’!

Deze rubriek wordt gejureerd door een vakkundige jury. 

kosten €15
1e prijs €50
2e prijs €30
3e prijs €20
max 20 deelnemers

opgave: springen.iz@gmail.com

Doel van deze oefenrubriek:

Beoordelen van vaardigheden van ruiter en paard in een eenvoudige springproef met daarin verwerkt enkele dressuurmatige oefeningen.

Deze rubriek is geschikt voor de BB of B springruiter of ruiters die uit de FNRS wedstrijden komen. Ook voor ruiters/paarden die in willen stromen in de normale springwedstrijden maar enige aanmoediging nodig hebben dmv eenvoudige proef met enkele aanwijzingen door ervaren instructeur, maar dit wel in wedstrijdverband.

Voorwaarden: 

  • Startkaart niet nodig
  • Alleen voor ruiters/amazones die nog niet eerder op wedstrijd zijn gestart of geklasseerd zijn in de klasse BB of B. Dus geen ruiters/amazones met jonge paarden die normaal in de klasse L zouden moeten starten.
  • Er mag gereden worden in een normaal ruiter tenue, waarbij de voorkeur gaat naar strakzittende kleding, zodat houding en zit goed beoordeeld kunnen worden. Natuurlijk is wedstrijd tenue ook toegestaan. Liever geen los zittende jassen oid.
  • In het kader van opleiding geen hulpteugels, en de voorkeur geniet ook optoming van normale trenzen, dus enkel of dubbel gebroken watertrens of bustrens, D- trens oid. Geen pessoabit of pelham. Deze optoming wordt beoordeeld door de jury en wordt meegenomen in de beoordeling.
  • De hindernissen bestaan uit eenvoudige hindernissen met een hoogte van 60 cm tot 75 cm. Eventueel kan er in een klein hang plankje ingebracht worden, mits dit niet breder is dan 15 cm.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst